Normal_rss_entry-165210

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Haagse topkok Pierre Wind gaat op 22 en 23 september prehistorisch, Romeins en middeleeuws koken voor bezoekers van openluchtmuseum Archeon in Alphen aan den Rijn. De culinaire durfal is beide dagen in de weer met insectenhapjes uit de oertijd, gerechten uit het Imperium Romanum en braadstuk die in het Europa van 1000 werd gegeten.

Het bijzondere weekend heeft als titel Archeon Culinair gekregen. In het park vindt zondagavond zelfs een heel Bacchanaal plaats dat Pierre Wind heeft bereid. Tijdens deze maaltijd wordt het entertainment verzorgd door een ouderwetse troubadour.

Wind staat bekend om zijn extreme kookexperimenten en zijn gewaagde culinaire combinaties. Zo presenteerde hij onlangs in zijn restaurant Trammmhuys in Voorburg koffie met groente- en fruitsmaak. Volgens de Hagenees is hij de eerste ter wereld die dit drankaroma heeft bedacht.

Daarnaast zet de topkok zich al jaren in voor voedseleducatie op Nederlandse scholen.