Kubilay Altintas Photography

Naast het ‘Moving Circus’ BAUT en fine-dining hotspot C is er vanaf vandaag een derde plek in Amsterdam waar je kunt genieten van de kookkunsten van Masterchef Michiel van der Eerde. De vorig jaar tot Meest Markante Horeceondernemer van Nederland bekroonde chef gaat dit keer voor een meer traditionele aanpak en kiest een locatie in zijn eigen Amsterdam Zuid

‘‘Zuid is al 25 jaar mijn thuis en hoewel ik er niet ben opgegroeid ligt er ook een stukje van mijn jeugd. Zo is het pand waar ik in woon nog door mijn overgrootvader gebouwd. Veel familie woonde in de wijk dus ik kwam hier vaak en ik wilde ook altijd terug. In dit pand aan de Stadionweg zat vroeger de Nightshop, een delicatessen bar. Het beeld van die toonbank gevuld met dingen als kievitseieren, vijf verschillende soort zalm en sorbetijs geserveerd in een sinaasappelschil is één van mijn eerste duidelijke herinnering aan eten. Dat ik achter de gevel van die mooie oude Nightshop, restaurant ZUID mag openen voelt heel bijzonder’’ Aldus Michiel van der Eerde.


Een restaurant of een all-day brasserie & bar vol gezelligheid?
Een kaart met klassieke- en vernieuwende aspecten. Herkenbare gerechten als het kippetje, steak of schol met risotto. Maar ook Ceviche. Een gezellig terras, rumoerige bar en uitgebreide borrelhappen selectie. Geen groot massa-gevoel, wel voor elk wat wils met veel fijne zithoeken van romantisch tafeltje voor twee tot barkruk. Het is duidelijk, ZUID is niet opgedirkt, ZUID is voor iedereen en voor elk moment.


Het is ook dit wijde aanbod van ontbijt tot borrel, hoofdgerecht tot culinair 4-gangen menu dat ZUID de toegankelijkheid en sfeer geeft van een gezellige huiskamer. En dat is precies de bedoeling.

‘’Net als BAUT en C is ook ZUID gebouwd op de kernwaarden; service, kwaliteit en snelheid. Maar Amsterdam Zuid is echt mijn thuishaven en hier ligt een stukje van mijn jeugd. Oude en nieuwe elementen samen, gaan hier de gastvrijheid creëren die je bij mijn huiskamer mag verwachten. De combinatie van modern en klassiek, in zowel het interieur als op de kaart maakt ZUID geschikt voor de variatie aan mensen die hier wonen. ZUID is de hele dag open. Ochtend, middag, borrel én avond. Van kip tot Ceviche. Van koffie tot champagne.’’ Aldus Michiel.