Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Foodservice ontmoet retail

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Deli XL Foodservice Fair wordt Food e-motionOp 9 en 10 september 2014 vindt Food e-motion plaats in de Americahal te Apeldoorn. De beurs waar foodservice en retail samenkomen zet alle zintuigen op scherp en vertelt een bijzonder verhaal, dat begint bij de naamwijziging: Bidvest Deli XL doopte haar Foodservice Fair dit jaar om tot Food e-motion.

De componenten die de naam Food e-motion bevat spreken boekdelen. De foodmarkt van nu is sterk in beweging, waarbij de grenzen tussen foodservice en retail vervagen. Bidvest Deli XL verlegt daarom haar grenzen met innovatieve concepten en nieuwe producten. Online ontwikkelingen spelen een duidelijke rol in de wereld van food en bieden de mogelijkheid om de verhalen achter producten te delen. Daarmee inspireert Bidvest Deli XL haar klanten, want food is beleving, food is emotie. ‘Food is onze passie, dat verbindt ons,’ zegt Lucas Roskam, Directeur Nationale Sales bij Bidvest Deli XL.

Zintuigen aan het werk
De beurs is een ware boqueria waar zien, ruiken, proeven en voelen centraal staan. Leveranciers presenteren de nieuwste producten op het gebied van eten, drinken en gastvrijheid. Lucas Roskam: ‘Food e-motion is een beurs van verhalen. Klant en leverancier komen in contact met elkaar en wisselen hun verhalen uit.’ Daarnaast is er volop de mogelijkheid om van alles te proeven en te ervaren: chef-koks koken live inspirerende gerechten om het publiek mee te verrassen.

Food for thought
Naast een scala aan mooie nieuwe producten biedt Food e-motion ook wat denkvoer. De foodmarkt is sterk in ontwikkeling en dat vraagt om nieuwe oplossingen. Hoe kan de foodservice branche anticiperen op alle veranderingen? Food e-motion is de beurs waarop hierover van gedachte gewisseld kan worden met verschillende experts. Ook worden er oplossingen geïntroduceerd die een antwoord geven op de sterk veranderende zorgmarkt en bezoekers maken als eerste kennis met Verscentrum Nederland: de oplossing voor alle dagelijkse boodschappen in de zorg.

Registratie en openingstijden
Voor meer informatie over en toegang tot Food e-motion 2014 kunt u hier terecht. De beurs vindt plaats in de Americahal (Laan van Erica 50, 7321 BX Apeldoorn) en is op dinsdag 9 en woensdag 10 september geopend van 11:00 – 18:00 uur.

© Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.