Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Kosten besparen met slimme tools

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
De horeca is een van de moeilijkste branches om het hoofd boven water te houden. Je bent in grote mate afhankelijk van de algehele financiële situatie in Nederland. Waar voedsel en kleding eerste levensbehoeften zijn, komt ontspannen en genieten buiten de deur vaak pas op de laatste plaats. Om je zaak draaiende te houden is het altijd verstandig om zoveel mogelijk op de kosten te besparen. Om je hierbij te helpen hebben we hier een aantal slimme tools voor je op een rijtje gezet:

Digitale planning
Bespaar tijd en kosten door gebruik te maken van een digitale planning. Je kan eenvoudig en snel je rooster maken en de administratie bijhouden zonder uren iemand kwijt te zijn aan het maken van een planning. Je bundelt zo je gehele personeelsadministratie centraal op een plek en hebt alle informatie binnen handbereik wanneer nodig. Je kan gemakkelijk en snel online roosters maken en je personeel hier direct van op de hoogte brengen door middel van de bijhorende app. Daarbij kun je in een overzicht zien wie er wanneer beschikbaar is, worden uren automatisch bijgehouden en heb je met de rapportages een gedetailleerd overzicht in kosten en productiviteit.

Efficiënt werken
In veel zaken wordt al gebruikt gemaakt van een handheld systeem. Via mobiele telefoon of tablet kan het personeel de gewenste bestelling op afstand digitaal invoeren, welke er vervolgens bij de bar of in de keuken in geprinte variant uitkomt. Op deze manier hoeft je bedieningspersoneel niet iedere keer op en neer te lopen naar bar of keuken en wordt er een stuk efficiënter gewerkt. Met dit systeem is er al snel minder personeel nodig en bespaar je dus automatisch op de personeelskosten.

Energie besparen
Een van de hogere kosten is zoals overal de energierekening. Gelukkig kun je vrij gemakkelijk behoorlijke bedragen besparen op de energierekening. Vervang bijvoorbeeld alle gloeilampen in koelingen voor spaar- of ledlampen. Behalve dat ze zuinig zijn gaan ze ook nog eens langer mee. Vervang ook de lampen in de zaak voor een energiezuinige variant. Overweeg ook de aanschaf van een slimme thermostaat, op deze manier kun je gemakkelijk de temperatuur beheren en zo zuinig mogelijk verwarmen.

De omzet in de horeca begint eindelijk weer toe te nemen, laat dit niet drukken door overbodige extra kosten!

(Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Horeko)

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.