Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

BN'ers vieren Halfjaarsavond

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
(Novum) - AMSTERDAM - Op 30 juni is het jaar 2015 precies halverwege. Volgens veel BN'ers tijd om de balans op te maken, ze vieren het 'halve jaar' dinsdagavond dan ook tijdens Halfjaarsavond in het Amstel Hotel Amsterdam.

Initiatiefnemer van het feest is Peter Wybenga. "We vieren al eeuwenlang Oud & Nieuw. Ieder jaar hebben we goede voornemens die we helaas niet altijd waarmaken. Om vanaf 2015 niet meer bij de neus te worden genomen, is er nu Half Year's Eve. Een nationale n straks ook internationale feestdag om samen te evalueren en te stimuleren."

Erik de Zwart heeft besloten om het initiatief te ondersteunen, hij is er dinsdagavond dan ook bij. "Toen ik erover hoorde, leek het mij eigenlijk gelijk een volstrekt logisch idee om het afgelopen half jaar af te sluiten en het nieuwe in te leiden", vertelt Erik over het feest. "Het is nu halverwege het jaar en vlak voor de vakantie; het is een goede tijd om de balans op te maken."

Volgens De Zwart is dit laatste heel belangrijk. "Eigenlijk is dat het verborgen geheim van een leuk leven: dat het in balans is." De Zwart legt uit dat het feestje ook nog ergens anders goed voor is. "Dat we maar weer eens beseffen hoe goed we het hebben."

Hoe het zit met de goede voornemens van De Zwart zelf? "Acht jaar geleden rond deze tijd ben ik begonnen aan mijn goede voornemen: stoppen met roken. En dat hou ik nog steeds vol." Nieuwe goede voornemens heeft Erik eigenlijk niet. "Ik hoef niet op de kilo's te letten, ben sportief en lichamelijk in goede vorm. Eigenlijk ben ik de ideale man", zegt hij lachend.

De Zwart is niet de enige BN'er die het halve jaar dinsdagavond afsluit. Ook Isa Hoes, Elle van Rijn, Roeland Fernhout, Dirk Zeelenberg, Ellen ten Damme, Ernst Danil Smid, Chris Zegers, Ren Mioch en Dennis van der Geest hebben zich aangemeld.

Wybenga hoopt dat zijn initiatief over een paar jaar in heel Nederland gevierd wordt. Dat hoopt De Zwart ook. "Dit is een eerste voorzichtige aanzet, het is te hopen dat het zich als een olievlek over Nederland uit zal spreiden."

 

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.