Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Internationale kunst op Mysteryland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
HAARLEMMERMEER - Dancefestival Mysteryland staat bekend om zijn uitgebreide kunst- en cultuurprogramma, dat dit jaar grootser uitpakt dan ooit. Behalve meer dan driehonderd muziekacts nemen ook talloze kunstenaars uit binnen- en buitenland de festivalbezoekers op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer mee op een kunstzinnige ontdekkingstocht.

De organisatie wist voor de 23e editie van het dansfestijn op zaterdag 27 en zondag 28 augustus een aantal internationaal bekende kunstenaars te strikken. Zij komen met speciaal voor Mysteryland vervaardigde werken of nemen installaties mee die eerder te zien waren op internationale festivals als Coachella en Burning Man.

Mainstage

De Amerikaanse kunstenares Kate Raudenbush werd bekend door haar werk voor Burning Man. Voor Mysteryland maakte ze in 2014 The Wishing Tree, een installatie die met het festival meereisde naar de Mysteryland-edities in Chili en New York. Dit jaar is ze verantwoordelijk voor het ontwerp van de mainstage.

Kunstenaars Marisja Smit en Thijs Trompert bouwen aan het zestien meter hoge werk Waterlelie dat een permanente plek krijgt op het festivalterrein. Het werk is een cadeau van Mysteryland aan de gemeente Haarlemmermeer en omwonenden. Florentijn Hofman komt eindelijk met zijn Feestbeest naar Mysteryland. Vorig jaar zou zijn megabeeld al te bewonderen zijn op het festival, maar dat ging op het laatste moment niet door.

Lichtkunst

Eerder al op Coachella en Burning Man, volgende maand op Mysteryland; de ballonslinger van Robert Bose. Het Groningse collectief WERC Collective neemt net als vorig jaar de lichtkunst op het water voor zijn rekening en Studio Toer verzorgt een lichtinstallatie op het land.

De kunstroute die elk jaar in samenwerking met Stichting Cultuur en Ondernemen op het Mysteryland-terrein wordt ingericht, draait dit jaar om het thema Childhood Memories. Langs een kronkelpaadje door het bos tonen vier kunstenaars hun werk. Onno Poiesz brengt de Fontein van de eeuwige jeugd, architect en kunstenaar Rob van Dam vervaardigt een enorme barbapapa die voelt als baarmoeder, Atelier ARI richt een 50 meter lang spiegeldoolhof in en Antal Ruhl laat de festivalbezoekers schommelen.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.