Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Lowlands officieel losgebarsten

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
BIDDINGHUIZEN - Met de eerste zwoele klanken van zanger Curtis Harding is het muziekprogramma van de 23e editie van Lowlands vrijdagmiddag officieel losgebarsten. In de Charlie-tent verklaarde de soulman uit Alabama het driedaagse popfestival in Biddinghuizen voor geopend. In totaal staan meer dan 250 acts te trappelen om van vrijdag tot en met zondagnacht verspreid over twaalf podia een ouderwets Lowlandsfeestje te bouwen.

De echte diehards hebben er inmiddels al een hele nacht in de polder opzitten. Voor het eerst in de geschiedenis van het festival gingen niet alleen de campings, maar ook het festivalterrein al op donderdagmiddag open. In verschillende tenten op het enorme feestveld kon tussen 17:00 en 03:00 uur al naar hartenlust worden gedronken en gedanst. Zo gingen in de India ruim vijfduizend Lowlanders uit hun dak bij de silent disco en konden de voetjes van de vloer in de X-Ray. Alleen de Bravo en het nieuwe Oh Mega! hielden hun deuren nog even gesloten voor publiek.

Grote tegenvaller voor het bekende festival was de lastminute afzegging van singer-songwriter Patrick Watson. Hij moest begin deze week zijn optreden vrijdagavond in Biddinghuizen afzeggen, omdat hij rust moet houden van de dokter. In plaats daarvan krijgt Hudson Mohawke langer de tijd op het podium in de India.

Niet uitverkocht

Op de eerste festivaldag in de Flevopolder staan verder onder anderen Years & Years, Chef’Special, Tove Lo, James Bay, Imelda May, Rudimental, Kodaline, Limp Bizkit, Mark Ronson, All Time Low, Paolo Nutini en Underworld op het programma. Singer-songwriter Ben Howard sluit in de Alpha de Lowlands-vrijdag af. Maar niemand hoeft daarna al naar bed. Tot 05:00 uur kunnen de tienduizenden Lowlanders zich nog vermaken bij een keur aan dj’s, cabaretiers en filmvertoningen.

Voor het eerst in tien jaar raakte Lowlands deze keer niet vooraf uitverkocht. Een maand voor aanvang van het festival maakte de organisatie bekend dat 72 procent van de tickets was verkocht, wat neerkomt op ongeveer 40.000 van de in totaal 55.000 beschikbare toegangskaarten. Na jaren van razendsnelle verkoop, tot binnen een uur na de start van de voorverkoop, ging vorig jaar voor het eerst in lange tijd het bordje ‘uitverkocht’ pas half mei op de deur. Donderdagochtend meldde de organisatie dat er dit jaar voor het eerst nog kaarten over zijn voor verkoop aan de poort. Donderdag, vrijdag en zaterdag kunnen bij de dagkassa op het terrein nog tickets worden aangeschaft.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.