Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Meer kunst voor dancelovers op Mysteryland

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
HAARLEMMERMEER - Dancefestival Mysteryland neemt dit jaar voor het eerst twee dagen lang het Floriadeterrein in Haarlemmermeer over. Dat betekent natuurlijk meer ruimte voor muziek, maar ook voor het befaamde randprogramma vol kunst en cultuur waar het kleurrijke dansfestijn al meer dan twee decennia furore mee maakt.

De uitbreiding naar twee festivaldagen was een langgekoesterde wens van organisator ID&T. Op het enorme festivalterrein was de laatste jaren zó veel te beleven, dat de gemiddelde bezoeker het allemaal niet meer binnen een dag kon belopen. Vooral de randprogrammering rees de pan uit. In 2014 was een recordaantal van achthonderd artiesten betrokken bij talloze acts met onder meer straattheater, installatiekunst, poëzie, literatuur, performance art en andere artistieke zaken tussen al het dancegeweld. Met twaalf uur extra om te vullen, is het kunstprogramma van de 22e editie op zaterdag 29 en zondag 30 augustus grootser dan ooit.

Zo komt het Tropenmuseum naar Mysteryland met de expositie Body Art. Op de tentoonstelling over lichaamsversiering in de breedste zin van het woord zijn levende modellen te zien, kunnen bezoekers zich laten tatoeëren door tattoo-artists Xiao Bin Zhu en Hollywood Mark, en worden foto’s geëxposeerd van fotograaf Krijn van Noordwijk.

Feestbeest

De Nederlandse kunstenaar Florentijn Hofman, wereldwijd bekend van zijn project met enorme gele badeenden, maakt speciaal voor Mysteryland een zestien meter hoog ‘Feestbeest’. Het kunstwerk reist het komende jaar de wereld over, om festivalbezoekers in contact te brengen met hedendaagse kunst.

WERC Collective maakt met behulp van tweehonderd bewegende elementen, videomapping, heel veel ledlampjes en acht kilometer kabel een gigantische lichtinstallatie op het water. Koen Steger zorgt met zijn installatie Cocoon voor een bijzonder schouwspel in het bosrijke deel van het festivalterrein. Met witte stretchstof maakt hij een half transparante gang tussen de bomen, om in te chillen, doorheen te rennen of in te dansen. In de avond wordt Cocoon verlicht.

Visueel kunstenaar en performer Robbert van der Horst is verantwoordelijk voor een sprookjesachtig doolhof in de natuur dat leidt naar het ultieme doel: serene stilte. Just a Messenger is een installatie van Lisa Galesloot en Dennis Koek, bedoeld om mensen uit hun comfortzone te trekken. Twee personen geven vanuit een semitransparant object met handgeschreven briefjes boodschappen door aan de buitenwereld. Studio ID Eddy creëert onder de naam Sleeping Beauties een verzameling slapende sieraden in het Mysteryland-bos.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.