Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

18 Oktober: Gelderse Museumdag met Het Wilde Oog

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
 Theater, beeldende kunst en de Spakenburgse Diva’sOp 18 oktober is het Gelderse Museumdag en verzorgt een groot aantal Gelderse musea een uitgebreid programma. In het Kröller-Müller Museum zijn er workshops van Het Wilde Oog waar iedereen, van jong tot oud, gratis aan mee kan doen. Aanmelden is niet nodig. Het museum is op de Gelderse Museumdag vrij toegankelijk, voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe geldt de reguliere entreeprijs

 

Workshops Het Wilde Oog
Met als motto ‘Wild Kijken & Lenig Denken' zoekt Theateratelier Het Wilde Oog (Hans Lemmerman en Inge  van Run) naar bijzondere ontmoetingen tussen theater, beeldende kunst en de Spakenburgse Diva’s (vrouwen in traditionele Spakenburgse klederdracht). Het Wilde Oog daagt bezoekers uit om de dialoog aan te gaan met beeldende kunst en theater, resulterend in spannende fotoportretten die een frisse kijk werpen  op de collectie van het museum.

Bezoekers kunnen op drie momenten aan een workshop meedoen:
11.00-11.45 uur: bij de entree bij Carel Visser, Grote Auschwitz. Word onderdeel van een ritueel met echte Spakenburgse (kostuum) elementen in relatie tot een kunstwerk van het museum. Een gelegenheid voor een kunstig portret in aanwezigheid  van  de Spakenburgse Diva's en Het Wilde Oog.

13.30-14.15 uur: bij het Rietveld-paviljoen. Maak kennis met de Spakenburgse Diva’s! Benieuwd waarom ze nog steeds klederdracht dragen? Wat ze van kunst vinden? Wat zou je hen willen vragen vanuit nieuwsgierigheid of verwondering?  Na hun performance gaat het publiek in gesprek met deze bijzondere dames.

15.00-15.45 uur: In de beeldentuin bij Jean Arp, Berger de Nuages. Hoe maak je een spannend theatraal portret in relatie tot een kunstwerk? Kinderen regisseren samen met hun ouders een nieuw fotoportret met deze sculptuur in de hoofdrol. Met gebruik van ongewone attributen wordt gezocht naar een spannende compositie. Het proces en eindresultaat worden gefotografeerd.

Daarnaast is er een doorlopende film- en fotopresentatie van Het Wilde Oog en kan iedereen bij binnenkomst meedoen aan een ontwerpopdracht (met prijsvraag), geïnspireerd op een werk van Stanley Brouwn. Kijk voor meer informatie op  www.krollermuller.nlwww.geldersemuseumdag.nl en  www.hetwildeoog.nl.

Foto Wout Nooitgedagt

 

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.