Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Noorderlicht: An Ocean of Possiblities

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Op zondag 31 Augustus a.s. start de 21e editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie, An Ocean of Possibilities. U bent tot en met 26 oktober van harte welkom in het Fries Museum en op de nevenlocaties, het Natuurmuseum Fryslân, Zaailand en de Blokhuispoort in Leeuwarden. Dit jaar nemen meer dan 60 fotografen deel aan het fe stival met werk dat in de meeste gevallen nog niet eerder te zien was in Nederland, of nu een wereldprimeur beleeft in Leeuwarden.

De bezoekers wacht een dwarsdoorsnede van de vele gedaantes waarin de fotografie zich manifesteert: als fotojournalistiek, documentaire fotografie, kunst- en modefotografie, inclusief mixed media collages en projecten die met gevonden beeldmateriaal werken of in samenwerking tot stand komen.

Bindend in deze verscheidenheid is de manier waarop de fotografen individueel en vanuit persoonlijke betrokkenheid stem geven aan het centrale thema van  An Ocean of Possibilities: de zoektocht naar hernieuwde zeggenschap over onze toekomst in het besef dat huidige status quo niet houdbaar is, en dat we niet machteloos hoeven toe te zien, maar zelf aandeel kunnen nemen in hoe die toekomst zich ontvouwt.

We hopen dat An Ocean of Possibilities een aanzet zal zijn om na te denken hoe en in hoeverre we samen de dingen anders, en misschien ook beter kunnen aanpakken. Zie het hier verzamelde werk als een blauwdruk, een manifest en als een uitnodiging tot reflectie. In roerige tijden als deze is het makkelijk om geen oog te hebben voor al de constructieve dingen die ondernomen worden. Tijdens het festival creëren we daarom een digitaal podium, waarop bezoekers hun eigen ervaringen, anekdotes of voorbeelden van inventiviteit en gedrevenheid kunnen delen met het publiek. We zijn benieuwd welke toekomstvisies U inspireren om bedachtzamer te leven of een heel eigen koers te varen.

Omdat Noorderlicht ook in actieve zin een internationale manifestatie is, gaat An Ocean of Possibilities op reis naar Singapore, waar het onderdeel is van het Singapore International Photo Festival. Van 31 oktober tot 28 december 2014 is de hoofdtentoonstelling met het werk van 31 fotografen te zien in het ArtScience Museum in Marina Bay Sands.

Het festivalmagazine, ook in gedrukte versie beschikbaar, is alvast online door te bladeren.

Komt u langs? Raadpleeg de bezoekersinformatie op de website voor de prijzen en de openingstijden van alle locaties.

© Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.