Normal_5343

BILTHOVEN (Novum) - Komend weekend kan de temperatuur oplopen tot meer dan 30 graden. Mogelijk gaat zaterdag of zondag de boeken in als de eerste landelijke tropische dag van deze zomer. Dat voorspelt weeronline.nl.

Van een landelijke tropische dag wordt gesproken als het in De Bilt 30 graden of warmer wordt. Tot nu toe heeft dat zich deze zomer nog niet voorgedaan. Wel is het op andere plaatsen dertig graden of meer geweest.

Volgens weeronline.nl is komend weekeinde kans op temperaturen van dertig graden of meer in het hele land. "Mogelijk bereiken we dan ook voor het eerst deze zomer de 30 graden in De Bilt en kunnen we spreken van de eerste officiële tropische dag van het jaar", zegt een woordvoerder.

Dinsdag en woensdag gaat de warmte gepaard met enkele regen- en onweersbuien. Daarna is er volop ruimte voor de zon. Donderdag blijft het kwik steken op zo'n 23 graden, maar vrijdag wordt het 26 graden.

Het tropische weekend dreigt te worden afgesloten met een onweersbui op zondagavond. Na het weekend wordt het minder warm, maar blijft het prima zomerweer. Pas later volgende week is er kans op een weeromslag.